Tarım ve hayvancılık sektörü Türkiye ekonomisinin ana sektörlerinden biri olduğundan, hayvancılık Türkiye'de önemli bir kaynaktır. Türkiye'de hayvancılık coğrafi bölgelere, iklime ve araziye göre değişiklik göstermekte ve birçok önemli hayvan türünü içermektedir.
Sığır ve koyun, koyunun dağlık ve çöllük bölgelerde, sığırın ise ovalık ve tarım alanlarında daha yaygın olduğu Türkiye'de en yaygın hayvan türüdür. Türkiye ayrıca yün ve derinin yanı sıra büyük miktarlarda et, süt, yumurta ve bal üretiyor.
Sığır ve koyunun yanı sıra Türkiye kıyılarında çok sayıda balık çiftliği olduğundan ve balıklar yüksek kalitede olduğundan ve birçok ülkeye ihraç edildiğinden, Türkiye'de balık gibi başka önemli hayvan türleri de bulunmaktadır. Türkiye'de süt üretimi için yetiştirilen kümes hayvanları, tavşan, at, eşek, arı ve inek gibi başka hayvan türleri de vardır.
Türkiye'de hayvancılık sektörü önemli ölçüde devlet desteği almaktadır ve sektör Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenmektedir. Türkiye, hayvan sağlığı ve beslenmesinde ileri uygulamaları takip etmekte, çiftliklerde ve mezbahalarda yetiştirilen hayvanlar için sağlıklı ve temiz bir ortam sağlamaktadır. Türkiye'deki hayvancılık sektörü, verimliliği ve kaliteyi artırmayı amaçlamaktadır.